Zitten… ja, maar hoe ?

Zitten… ja, maar hoe ?

Als u enigszins geïnteresseerd bent in welzijn en ergonomie, weet u dat een zittende houding verre van optimaal is voor mensen. En toch ! Onze zittende levensstijl en de gewoonten die we hebben ontwikkeld helpen niet :

We zitten nog steeds te veel en te lang !

Zittend aan het bureau, achter het stuur van onze auto, voor de tv, als we eten, in een vergadering ... Weet u dat we gemiddeld meer dan 10 uur per dag al zittend doorbrengen? Hoewel wetenschappelijk bewezen is dat de gevolgen van deze houding desastreus zijn voor ons lichaam, blijven we het doen. Als gevolg hiervan wordt de wervelkolom afgerond, het hoofd kantelt naar voren, de organen worden samengedrukt, de bloedcirculatie wordt aangetast en veroorzaakt rugpijn, nekpijn, spierdegeneratie enz.

In de professionele wereld zijn deze risico’s wel bekend en er wordt getracht iets aan te doen. De diensten die verantwoordelijk zijn voor het welzijn op het werk adviseren en ondersteunen werkgevers en werknemers bij het voorkomen en beperken van deze risico's.

Het is uw verantwoordelijkheid om ergonomische oplossingen te kiezen en vooral om te leren hoe u ze moet gebruiken zoals het hoort !

Bij het kiezen van een bureaustoel zijn hier enkele belangrijke punten waarmee u rekening moet houden :

Zorg er allereerst voor dat u een stoel kiest die uw lichaam ondersteunt op de cruciale plaatsen, en zorg ervoor dat deze geschikt is voor de aard van uw activiteiten. De gebruiksduur heeft invloed op de keuze (hoe langer je moet zitten, hoe meer flexibiliteit je zou moeten hebben om je bureaustoel te verstellen).

Controleer volgende punten:

• De zitting : comfortabel en licht naar voren gekanteld om uw bloedsomloop niet te blokkeren en een effectieve ruggengraatondersteuning te garanderen.

• De rug : comfortabel, aangenaam en omhullend. Niet te breed en niet te smal !

• Armleuningen (armsteunen) : ontlasten de spieren van het bovenlichaam.

Vraag ten slotte professioneel advies. Dit is essentieel. Vaak heb je een degelijke bureaustoel maar gebruik je hem niet goed. De stoel wordt vaak niet correct ingesteld en zo geniet je niet optimaal van het comfort dat de stoel kan bieden.

Als uw bureaustoel niet over de noodzakelijke instelmogelijkheden beschikt, overweeg dan zeker om te veranderen van stoel.

Wil je meer weten en tevens profiteren van een korting op je nieuwe stoel, neem dan contact op met info@oka.be en volg onze nieuwsbrief.
U vindt er een korting van 15% geldig tot 30 april 2021 op onze bureaustoel REMUS !

Kom gerust ook een langs in in onze showroom in Zaventem.

Tot snel!