Omdat werken gezond is, denk aan uw comfort!

Omdat werken gezond is, denk aan uw comfort! - 18 oktober 2018
Blog

Volgens de vereniging « Attitude Prevention” brengen Europeanen gemiddeld 7:26 per dag zittend door en het zittende leven doodt meer als tabak! Slechts 28% van de Europeanen is zich ervan bewust dat een sedentaire levensstijl een negatief effect heeft op de gezondheid. De minst bekende effecten zijn die met betrekking tot kanker, depressie en diabetes. Alleen de problemen van obesitas en hart- en vaatziekten zijn min of meer geïdentificeerd.

Om het gebrek aan dagelijkse activiteit te overwinnen, is het belangrijk om tips en trucs te vinden. Waarom zou u niet het in de hoogte verstelbare bureau overwegen om effectief inactiviteit te bestrijden?

Iedereen weet dat langdurig en statisch zitten af te raden is. Om een optimale bloedcirculatie te bevorderen en weefselcompressie te voorkomen, is het noodzakelijk om deze posities te wisselen (ook tijdens de werkdag). Het is essentieel om de verschillende fasen af te wisselen en regelmatig van de statische fase naar een dynamische fase over te gaan.

Door de zit-staande posities af te wisselen, kunt u deze dynamische houding aannemen, doordringen op verschillende spieren en zo de efficiëntie op het werk verhogen ...

Het aanpassen van uw bureau, niet alleen aan de morfologie (mannen/vrouwen - groot/klein - sterk of dun corpulentie) maar ook aan de taken die men uitvoert, is een niet te verwaarlozen voordeel en verhoogt het comfort op kantoor!

Het is niet alleen de stoel die verstelbaar moet zijn om een comfortabele houding te hebben. Ook de werkplaats kan worden aangepast aan uw behoeften van het moment (uw houding moet zo comfortabel mogelijk zijn, afhankelijk van de uitgevoerde taken).

Vandaag hebt u de keuze tussen een traditioneel bureau of een in de hoogte verstelbaar bureau ... De traditionele bureaus zijn over het algemeen geschikt voor mensen tussen 170 cm tot 175 cm ... Als u kleiner bent, kan uw bureau te hoog zijn en dat veroorzaakt pijn in de nek en schouder ... Als u groter bent, is uw bureau misschien te laag en riskeert u herhaalde lage rugpijn ... Door de hoogte van uw bureau aan uw lengte aan te passen kunt u langer doorwerken zonder pijn te lijden!

Een aanpasbare ergonomische stoel, regelbaar en aanpasbaar aan uw morfologie is de eerste stap, maar dit, in combinatie met een in hoogte verstelbare tafel, bevorderen positieveranderingen waardoor een zittende levensstijl vermeden wordt…

Hierdoor kunt u, zodra u enig ongemak of vermoeidheid voelt, van positie te veranderen (u zit; staat op, loopt rond en gaat zitten of beweegt maar een paar centimeter ...)

Kortom, u bent de enige leider aan boord en wordt een acteur in het beheer van je gezondheid

Andere zeker niet te verwaarlozen feiten - Door 15 minuten per uur staand te werken:

  • kunt u tot 340 Kcal meer verbranden dan zittend, oftewel 20 000 Kcal per jaar, zijnde een equivalent van 6 marathons;
  • vermindert u het risico op obesitas;
  • verbetert u uw mentale toestand (het is gemakkelijker om u op een onderwerp te concentreren en niet af te
    wijken omwille dat u rechtstaat);
  • uw productiviteit verhoogt met 10 tot 20%;
  • vermindert het ziekteverzuim;
  • zijn de vergaderingen korter en efficiënter.

Heeft u nog bijkomende vragen, contacteer ons... Wij adviseren u met plezier.