Na COWORKING -> CORPOWORKING

11 juni 2018
Blog

Na het « Coworking » bevordert het « Corpoworking » de creativiteit en spontaniteit van uitwisselingen…. Waarom niet in uw bedrijf ?

Gezien zijn succes kent iedereen coworking maar kent u « CORPOWORKING » ?

Corpoworking is een samentrekking van « CORPORATE » en « COWORKING ».

Het concept van Corpoworking lijkt veel op dat van coworking. Het is ook een gedeelde werkruimte voor werknemers uit alle lagen van de bevolking.
Het essentiële verschil is dat deze ruimte plaatsvindt in de gebouwen van een bedrijf.

Het is een atypische werkruimte zonder toegewijde kantoren, geen duidelijke hiërarchie of zelfs zonder vergaderruimte. Gewoon een plek waar een medewerker van een bedrijf naartoe gaat wanneer hij maar wil. Hij ontmoet er collega's, maar ook mensen van buitenaf.

Ruimtes, zoals coworking-ruimtes, moeten comfort en welzijn bieden aan de gebruikers: ergonomische apparatuur, decoratie, designmeubilair van goede kwaliteit, modulaire ruimtes, toegang tot netwerken en aan de vooravond van nieuwe technologieën (geconnecteerde apparaten, virtual reality, enz.) faciliteiten aangepast aan nomadisme, ruimtes om te delen, te ontspannen en voor de gezelligheid.

Als een essentieel onderdeel van het personeelsbeleid dat is ontworpen om alternatieve werkmethodes aan te moedigen die de autonomie, de verantwoordelijkheid en het organisatiegevoel van werknemers respecteren, brengt Corpoworking een revolutie teweeg in de arbeidswereld door werkruimtes een sleutelwaarde van het bedrijf te maken.
De belangrijkste troeven van het Corpoworking zijn: Flexibiliteit, uitwisselingsruimte, creatie en animatie van een bepaalde gemeenschap, maar ook de mogelijkheid om de routine te doorbreken, een stap terug te zetten op het werk en zo de navolging van nieuwe ideeën te provoceren, motivatie te boosten en last but not least, het imago te verzorgen van uw werkgever en nieuw talent aan te trekken ...

Orange, een voorloper in dit gebied, heeft zo’n Corpoworking-ruimte ontwikkeld. De resultaten zijn zeer bemoedigend: 92% van de deelnemers aan het experiment zijn voorstander van het concept door een grotere inzet op het werk op te roepen, een zelf-emulerende link geboren uit de mix van teams en een echte versterking van de samenwerking binnen de teams.
Vertoeven in een samenwerkend systeem dat de mogelijkheid biedt om een echte gemeenschap te creëren in een professionele ruimte verleidt u?
Aarzel dan niet ons te contacteren voor planningsadvies. Wij hebben wat u nodig heeft….